Sur som ättika

Har inte orkat ta tag i problemen med svärmor även om jag vet att inget kommer lösa sig om inte jag tar tag i det. Han har bestämt sig för att ignorera problemet eftersom det är så hon gör, men mig funkar inte det för.

Har bara inte kommit i rätt stämning för att skriva det där brevet jag planerat.

Han säger att jag varit så himla sur på sistone. Kanske har jag. Men visst fanns det en reklam en gång i tiden som hade nån slogan typ : "Inte lätt att vara glad när man har ont i magen".
Jag befarar att jag håller på att utveckla samma problem-mage som min mor. Inte för att den tanken hjälper mot surheten. 

Om lusten återvänder..


...ska jag ta mig en titt på den här menyn

image35

och på dessa viner

image36Tappad lust

Konflikten med svärmor har gjort att jag tappat lusten med det mesta. Särskilt lusten att leta mönster till bröllopsklänning. Hon hade ju sagt att hon ville sy den men nu känns det inte direkt aktuellt. Det verkar inte som om hon ställer sig bakom giftemålet alls.

Det ironiska är att kvällen innan allt hände var jag på middag med några kollegor varpå en av dem antyder att det inte kan vara lätt att ha svärmor på besök. Jag svarar då att "nej det är inga problem alls, vi har en jättebra relation" eftersom det är vad jag tror. Men tydligen inte.

Hon har gjort klart att hon "inte tycker om hur Han och jag är mot varandra".
En person som tycker så står inte direkt högst på inbjudningslistan längre.

Funderar på att ta pengarna hon hittills satt in på vårt bröllopskonto och sätta tillbaka dem på hennes konto.

Som ett danskt familjedrama

Just en von Trier-film känns det som att jag och Han är mitt uppe i just nu.

Helgen med hans mamma, mina föräldrar och min bror och fru och barn blev plötsligt väldigt konstig.

Eftersom Han inte gillar att fira jul beslöt vi förra året att göra en egen familjehögtid, i januari när man brukar behöva nåt roligt ändå. Sagt och gjort, och i år skulle det bli andra året och därmed tradition.
Svärmor kom i fredags men redan på lördagen fick hon nog och åkte hem. Och här går jag och förstår ingenting. Vad gjorde vi för fel? Vad hände?

Han är orolig och känner sig övergiven och tror att han för alltid kommer att få leva utan sin mamma.
Och jag som trodde att jag och min blivande svärmor inte alls hade de vanliga problemen som blivande svärdöttrar och svärmödrar brukar ha går här och förstår verklighen ingenting.


Att sova med kärleken


Jag diskuterade det där med att sova ihop med en vän nyligen. Hon, visade det sig, sover inte  tillsammans med sin man. De har var sina sovrum till och med. Det har dock inte alls med att göra att de inte har ett bra förhållande, för det tror jag visst att de har, men de sover inte bra tillsammans helt enkelt, förklarade min vän för mig.
På ett sätt tyckte jag först att det var konstigt, men jag tror jag fattar nu. Det är inte mer konstigt än att en annan vän delar en 90-säng med sin flickvän, något som jag inte kan föreställa mig att klara ens en natt.
 Själv är jag nog ett mellanting.

Jag är ensam i kväll, Han är ute och kommer hem sent så sängen är tom när jag går och lägger mig och jag gillar det inte.
I början av vårt förhållande bodde vi långt från varandra och sov självklart också var för sig. Då var det i stället svårt att sova när vi väl träffades. Men jag tror nog mer att det berodde på att vi delade en 105-säng.

Bland den första möbeln vi sedan köpte när vi flyttat ihop på riktigt var en dubbelsäng, eller rättare sagt två ordentliga resårmadrasser med en stor gemensam bäddmadrass. Jag sover som en prinsessa numera. 
Både därför att jag vet att Han ligger där bredvid, men faktiskt också det faktum att han ligger nära
 men inte för nära. 
Jag sover alltså bäst med lite egen plats omkring mig, så att jag kan vända på mig när som helst, men jag vill gärna höra hans andetag och känna honom bredvid mig precis innan jag somnar.

Ikväll får jag försöka somna ändå, för Han verkar bli sen.


För fina smycken...

image29

För fina klänningar

Så fina att det saknas ord. Ändå inte min stil riktigt.

image27
för ett vinterbröllop?

image28

... och för ett sommarbröllop...?

Bilder hittade på brides.com

Kärlek är...

Om någon skulle fråga mig vad kärlek är just nu skulle jag svara nåt i stil med:

"Kärlek är när man står och steker ett kilo köttfärs fast man själv aldrig skulle äta något sånt. Det är när man låter liklukten sätta sig i kläder och hår och man står där och andas in doften där som man i vanliga fall skulle fontänkräkts av. 
Kärlek är när man steker pannbiffar, köttfärssås och bacon på spisen trots att manvarit vegetarian i över tio år och man står och  petar i det med långa stekspadar så att man ska
slippa att röra vid det.
Men framförallt är kärlek när man efteråt står och ska diska alla stekpannor och köttsaften rinner över ens händer, när 
slamsor av döda djur sätter sig i diskborsten och när man inser att köksfläkten aldrig kommer att förlåta en för denna orgie av köttigt stekos."


image25Mannen har nämligen gått och stukat foten och ligger hjälplös med foten i bandage uppallad på kuddar i högläge.Inte bara jag som inte vill att det ska kosta...Men en del hittar visst lite väl drastiska sätt att komma billigare undan.Dessa dyra lappar

Jag hade just börjat tro att vi skulle klara bröllopet på 20 000 kronor men nu har jag hört så mycket emot det att jag börjar tvivla. 

Bröllopskordinatorn på tv4+ programmet Bröllopsbonanza gav som tips att man inte ska låta bröllopet kosta för mycket.

Men i nästa andetag sa hon att man borde räkna cirka 1000 kronor per gäst. Det skulle betyda runt 40-50 000 kronor för vårt bröllop!

Jag varken vill eller har råd med såna kostnader. Jag tycker att man ska kunna ha en rolig och fin fest för mindre, men alla rådgivare talar emot.

Nu misströstar jag. Vi har låångt kvar till såna summor.


Bild lånad, se länk:

Bridezillas

Hamnade framför Bridezillas på kanal5 och inser att jag borde valt ett annat namn på min blogg. 

Jag känner inte igen någonting i de hysteriska tjejerna. Fruktansvärt program.

Men så är det ju också USA...
Vitlöksbröllop

Bloggen verkar mer och mer ha blivit mitt planeringsverktyg. Vissa skaffar ju stora rosa böcker och planerar och klipper ur servettprover och vinetiketter och allt möjligt. Det är inte min stil.

Men just nu letar jag recept för att sedan kunna utröna om något av det går att göra ekologiskt. Vi har en favoritrestaurang i Göteborg, La Sombrita som serverar tapas. Tänkte sno lite idéer från deras meny och sedan lägga till lite eget. 

Vitlöksmarinerade räkor

Rostade grönsaker. (borde vara lätt att göra ekologiskt...)

Patatas (gör jag nog efter eget huvud) con Aioli

Champiñones al Ajillo, Champinjoner i vitlök


Det verkar som om maten kommer bada i vitlök... Är det en bra idé?
Vi kommer antagligen göra sallader och någon paj och ha massa bröd till.
Bild lånad, se länk.Att älska även vår jord


Vi vill gärna ha ett ekologiskt bröllop så långt det går.
Våra gäster kommer att behöva åka bil, det är vi medvetna om.
Men så långt det går vill vi ha ekologisk mat. Samtidigt har vi varit inne på att det ska bli spanska, tapas. Nu återstår det att försöka få dessa båda önskningar att gå ihop.

Nu tänker jag leta igenom denna lista på kravordlad mat. Och sedan får vi väl leta reda på nån bonde i närheten som kan bistå med mjölk och kanske ägg om vi har tur..


Bild: Bridecilla

Brudkrona...

Tro det eller ej, men jag hittade en bild på en jättetuff brudkrona (även om jag inte sett framför mig att jag ska ha en sån) och så finns den i samma stad som jag jobbar. Helt galet!

image21

Foto: Englunds Guld Smycka i Kumla


Svenska kyrkan är i alla fall klok

... och tycker som jag vad gäller att bli ledd fram till altaret av sin far.

I dag gick Han in på Svenska kyrkans hemsida och sökte på info om vigsel. Det visade sig att det inte kostar något, inte ens att hyra en präst ur någon annan än ens hemförsamling. Det hade vi nog båda trott.

Själv är jag ju ingen kyrko-religiös människa även om jag alltid mått bra i kyrkobyggnaden som sådan. Visst tror jag på Gud, men kanske inte nödvändigtvis på ett enda sätt. Jag tror på olika saker i olika religioner, men tycker i grund och botten att alla tror likadant.
Han däremot är troende kristen vilket jag både respekterar och avundas på ett sätt. 

När jag var yngre såg jag framför mig att jag skulle vigas utomhus av i någon slags natur-ceremoni där Gud var närvarande i luften, träden, gräset. Han vill att vi ska giftas i kyrkan, av en präst och med så många religiösa symboler som möjligt. Vår kompromiss är att vi ska försöka vigas utomhus, men av en präst.

Oförstående

Om du inte förstod det nedanstående inlägget (om 2008 )behöver du inte känna dig dum. Det gjorde inte Han heller.

Så här vill Han se ut
image20
Bild hämtad här. 


... undrar vad för slags kläder jag skulle kunna ha som matchar?

2008

Skulle vara ett bra år för bröllop tror jag. Det var i alla fall en av mina önskningar inför det här året.

Det känns som att om vi bara orkar komma dit så kommer vi ha kommit hur långt som helst. Det har varit alldeles för mycket jobbigt det senaste halvåret som det verkligen är dags att ta itu med.

 Som belöning när vi klarat av det skulle det va fint att lova varandra evigheten och inte minst få ha den stora festen jag drömmer om och få träffa alla vänner jag inte träffat på evigheter.

RSS 2.0