Klänningsångest

Han håller på att bli galen på mig, dels eftersom att jag inte vill boka något eftersom jag tycker det är för tidigt, dels därför att jag inte kan bestämma mig. Nu senast var det till exempel för att jag inte kan beskriva vad jag vill ha för klänning. Han tycker att man bara ska gå in i en affär och köpa en klänning så att det är gjort. Så tycker så klart inte jag att det ska gå till, eller rättare sagt, så vet jag att det inte kommer gå till så.

Jag blir stressad av det, får ångest och idag fick jag ett spel när han försökte få in mig i en brudklänningsaffär.

Men jag ska här försöka beskriva för honom vad jag vill ha, och ändå inte.
Gillar klänningen, kanske är den lite lång.


Den här klänningen tycker jag också om, men den ser nog som bäst ut just därför att tjejen i fråga har så tuffa tatueringar.

 
Även denna har lite samma stil. Fast jag vill helst att den ska vara skuren under bysten och inte i midjan eftersom jag inte har någon sådan. Det stora bandet är också lite overkill. Jag tänker mig i stället att jag har en svart jacka av nåt slag och andra svarta acessoarer. Kanske en svart tyllkjol som sticker ut under.
Samma stil igen och här finns faktiskt en tyllkjol.


 
Med den här klänningen gillar jag egentligen bara överdelen.Hur ska jag veta när jag inte gjort det förut?

Efter en hel helg i Småland där det mesta handlat om bröllopsplaner är jag både mer bestämd och mer osäker på var bröllopet ska ske än någonsin.

Den dagen det regnade som värst åkte vi runt till pensionat och festlokaler och fick titta på kristallkronor och linneservetter (gud där kände jag mig verkligen inte hemma) och letade oss fram till ett öde litet kapell som låg fantastiskt vackert. Vi fick nackspärr av att titta på höga kyrktorn och pruttade förbi K-märkta hus och herrgårdar.
Och jag såg mig tårögd på det Smålänska landskapet som jag älskar så mycket. Det finns inget vackrare än lövträd, steniga hagar utan en enda plan punkt och vitsippor, vitsippor och vitsippor.

Efter den dagen är våra planer sedan förut lagda på is och i stället har vi hittat ett ställe som är mer VI. Men just nu när jag skriver det här börjar jag plötsligt tvivla. Vilket ställer är mest VI egentligen? Ingen av oss har ju gift oss förut. Och jag kan inte för mitt liv se mig själv säga ja till prästen, det är liksom overkligt. 

Men om det nu blir det här stället som vi tittat på kommer det bli en resa flera hundra år tillbaka i tiden. Det blir falu rödfärg och kullersten, kanske till och med häst och vagn. Mer än så vågar jag inte säga ännu...


image41

RSS 2.0